Модният гигант Dior отвръща с радикална промяна на коронавирусните сътресения (ВИДЕО)

29-09-2021

Модна къща 'Dior' отвръща на сътресенията, предизвикани от коронавирусната пандемия, с радикална промяна, залагайки на дръзки цветове, изобилие от спортни облекла и опростени силуети в новата дамска колекция, представена на Седмицата на модата в Париж, съобщават Франс прес и Ройтерс.

В същото толкова нетипично дефиле, колкото и самата колекция, моделите дефилираха върху подиум на много нива. Това позволи на публиката, свикнала с виртуалните презентации по време на пандемията, да увеличи мащаба на детайлите, да види тоалетите и обувките от различни ъгли.

Трапецовидни рокли в зелено и оранжево, голям пеперуден принт, палто в коралово и лавандула, къси панталони и поли, структурирани якета: колекцията за сезона пролет/лято 2022 г. контрастира с обичайния стил на артистичната директорка за женската мода на 'Dior' Мария Грация Киури.

Промени ли пандемията начинът, по който живеем и се обличаме?

'Има промяна в начина на усещане. Всички се чувстваме по-уязвими, след което всеки реагира по свой начин. Някои искат да се затворят, други да живеят пълноценно', споделя Киури.

В подхода си дизайнерката следва Марк Боан - творческият директор, който през 60-те години на миналия век направи първата колекция прет-а-порте за 'Диор' и спортната линия 'Dior' със ски облекла.

Мария Грация Киури залага на 'строен силует' за освободени жени в постоянно движение - също толкова революционен, колкото и свръхженствения следвоенен стил 'ню лук' на 'Dior'. 
Спортното облекло, присъстващо изобилно в круизната колекция на модната къща, представена през лятото в Атина, се налага с материи като неопрен и тоалети, вдъхновени от боулинга.

'По време на пандемията разбрахме значението на спорта не в представителен смисъл, а като идея да се чувстваме добре. Бяхме заключени, трябваше да се поддържаме физически', обяснява Мария Грация Киури.

По отношение на новия 'изненадващ' стил Паскал Копен от 'Dior' казва: 'Той е минималистичен, с геометричен рисунък в твърди тъкани. Има много малко бродерии'.

Роклите този път са структурирани, с джобове, има много малко въздушни рокли, които са емблематични за Мария Грация Киури.

'Харесва ми много. Това е радикална промяна, хубаво е, младежко е, оптимистично е. Имаме нужда от повече цвят', допълва Копен. 

viberTvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2023 Tvoia.Net