Fendi и Versace се обединиха в проекта "Fendace"

28-09-2021

Италианските модни къщи 'Fendi' и 'Versace' представиха съвместен проект на Седмицата на модата в Милано, предадe БТА. За първи път двете конкурентни модни къщи обединяват усилията си в името на обща идея - 'Fendace'. По проекта работят главният дизайнер на 'Versace' Донатела Версаче и творческите директори на 'Fendi' Ким Джоунс и Силвия Вентурини Фенди.

Всяка от тях твори за конкурентия бранд. В тоалетите, дело на Джоунс и Фенди, логото на 'Fendi' е комбинирано с елементи от това на 'Versace'.

Донатела Версаче пък разчупва типичния за конкурентната модна къща стил с пънк рок елементи и интерпретация на използваната от бранда й глава на медуза. Тя нарича проекта чудесен творчески диалог.

Колекциите бяха представени на модния подиум от Кейт Мос, Наоми Кембъл, Амбър Валета, Джиджи Хадид.

В съвместното съобщение на двете модни къщи се казва, че проектът е резултат от 'взаимното уважение и приятелство'. Не за първи път модни дизайнери обединяват сили, но обикновено те не са преки конкуренти, отбелязват световните информационни агенции. На ревюто на 'Fendace', което закри Седмицата на модата в Милано, присъстваха много известни личности, сред които Деми Мур, Дуа Липа, Елизабет Хърли.
Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2022 Tvoia.Net