Карайте се, за да имате успешен брак

14-10-2019

Кавгите са ключът към успешен брак, но само ако участниците внимават за какво се препират, твърдят американски учени, цитирани от в. 'Дейли мейл'.
 
Учените от университета на Тенеси откриха, че хората с успешни връзки неизменно се карат, но избягват по-трудните теми, като пари и секс.

'Щастливите двойки са настроени да намират решение и това личи дори от темите за които спорят', каза ръководителят на изследването проф. Ейми Рауер. Това е поредното доказателство, че двойките, които се карат, остават заедно. Други учени установиха, че тайната за успеха в брака е конструктивен спор веднъж седмично, стига да не е много ожесточен и да няма обиди.
 
Учените от Тексас са работили със 121 двойки на по 30 и 70 години, женени успешно съответно от девет или 42 години. Те са ги накарали да подредят по важност различни аспекти на връзката си.

За възрастните на първо място се оказала интимността, следвана от свободното време, домакинството, здравето, общуването и парите. И двете групи са поставили ревността, религията и семейството на по-задна позиция.
 
Щастливите двойки рядко спорели за неща, които е трудно да бъдат решени. Явно това стратегическо решение е от първостепенна важност за успеха им. Те спорели за проблеми, които по-лесно се решават, като разпределянето на домакинските задължения или как да прекарат свободното време. Като решават лесни проблеми заедно, съпрузите изграждат и чувство за сигурност във връзката.

Като най-трудни за решаване проблеми участниците са посочили здравето на другия и физическата близост. Учените също установиха, че двойките с по-дълъг брак общо се карат по-малко и имат по-малко сериозни проблеми.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net