Транссексуален финландец износва дете

08-10-2017


Лекари във Финландия попаднаха на транссексуален мъж, който износва дете, съобщaва БГНЕС, позовавайки се на телевизия Yle.

Мъжът е претърпял операция за смяна на пола през 2016-та година. Той дори спрял да приема хормоналните си таблетки, заради намерението си да забременее.

Бременният мъж и неговият партньор твърдят, че бременността преминава добре.

Съществува обаче проблем с неговата идентификация в компютърните програми използвани от лекарите – те не разпознават ситуацията, при която бременността се развива у лице с мъжки идентификационен номер. Заради това двойката се сблъсква с бюрократични трудности.

Служител на организацията за защита правата на малцинствата Seta, която се занимава с въпроси на транссексуалността, смята, че това може да не е първия случая на мъжка бременност във Финландия. „Теоретично, ако биологична жена си сменя пола на мъжки чрез операция, то след операцията може да се направи прекъсване в хормоналната терапия и да СЕ износи детето. Възможно е някой друга двойка вече да е прибягвала до този метод“, отбелязаха в организацията.

По-рано тази година британецът Хайдън Крос, който смени пола си от женски на мъжки, обяви, че е бременен – това е първият подобен случай в страната. Той си смени пола на 17-годишна възраст. В продължение на три години той вземал необходимите хормонални препарати и впоследствие си извади паспорт, където е записана новата му полова принадлежност. Но след това Крос реши да забави процеса на смяна на пола, защото осъзнал, че искал да има дете.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net