Геймърите губят интерес към секса

18-06-2017

Видеоигрите идват в помощ на мъжете, които имат проблем с преждевременната еякулация, но това е нож с две остриета.

Според изследователи обаче, които играят видеоигри мъжете правят по-продължителен секс, заради намаления интерес към секса. Това сочи проучване, проведено в Университета Сапиенца в Италия.

Учените анкетирали 396 мъже на възраст от 18 до 50 години, които отговаряли на въпроси за интимния си живот, пише Daily mail. Над две трети от доброволците били геймъри. От техните отговори станало ясно, че мъжете, които всеки ден се отдават на видеоигрите в продължение на един час, по-рядко страдат от преждевременна еякулация.

Според специалистите обаче това не е толкова хубаво. По-скоро заради игрите при мъжете пада интереса към секса. Съответно в интимния им живот има по-малко страст, предава БГНЕС.

Осен това възможно е загубата на сексуалното желание и намаляването на риска от преждевременна еякулация да е предизвикано от това, че при играенето геймърите отделят много допамин, който е свързан с удоволствието. Изследователите предполагат също, че някои видеоигри влияят на интимния живот по-силно от другите.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net