С годините качеството на секса при жените се повишава

29-05-2017


Най-добър секс правят жените над 35-годишна възраст, показва ново проучване,

Специалисти анкетирали над 26 000 жени, като участничките били разделени на три групи. Първата група включвала жени под 23 години, втората жени от 25 до 35 години и третата – над 35 години. Най-доволни от сексуалния си живот били дамите от третата група, пише БГНЕС, цитирайки „Daily mail“.

Участничките отговаряли на въпроси за удоволствието от секса, за привлекателността си и оргазмите. Така 80% от жените над 36 и повече години се смятали за сексуално привлекателни. Сред участничките на възраст от 23 до 35 години този показател бил 40%, а в групата под 23 години доволни от външността си били 70% от допитаните.

Освен това почти 60% от жените над 35 и повече години споделиха за увеличаване на броя на оргазмите и повишаване на тяхното качество. В останалите групи с това се похвалили 50% от жените.

Като цяло при жените над 36 години сексът се оказал по-добър. 86% от тях последната седмица са имали полов акт, който им е харесал, в сравнение със 76% в групата на 23-35 години и 56% в най-ниската възрастова група.

Продължителността на половия акт невинаги е съответствал на очакванията на участничките в допитването. Всяка трета жена смятала, че сексът трябва да продължава по-дълго. Всяка десета би искала обратното или по-бърз секс. По-малко от една трета от жените се занимавали със секс веднъж седмично, една пета три пъти седмично, по-малко от една пета – веднъж седмично. Според повечето участнички моногамията е ключът към щастливия сексуален живот – 81% от жените вярвали във възможността от пълноценен интимен живот с постоянен партньор.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net