http://tvoia.net
категории КатегорииНарязаната картина на Банкси може да вдигне цената си двойно
08-10-2018 Изкуство

Работата на британския стрийт художник Банкси 'Момиче с балон', която след продажбата й на търг се саморазруши, може да се окаже двойно по-скъпа от продажната, след нарязването й на лентички, предаде ТАСС.
Агенцията цитира мнението на Джоуи Сайър, специалист по продажби на произведения на изкуството от компанията 'Май арт брокер'. В събота творбата на Банкси бе продадена от аукционната къща 'Сотбис' за 1,04 млн. долара.
Веднага след удара на чукчето обаче, скритото устройство за унищожавана не документи под рамката на картината започна да я нарязва на лентички по команда на автора.
По мнение на експерта купувачът на 'Момиче с балон' може да се окаже щастливец, тъй като стойността на увредената по този начин творба може само да расте. 'Отделеното внимание на лота от страна на медиите и неговото саморазрушаване могат да вдигнат двойно цената му', твърди Джоуи Сайър.
Според него произведението на Банкси и неговата скандална метаморфоза вече са част от историята на изкуството. А това неизменно ще качи цената му.Добави в Svejo


Прочети още:


Етикети:

Нарязаната картина, Банкси


Пълната версия на сайта