Беър Грилс наруши закона в парк "Рила"

22-02-2019

По време на снимките в България за неговото предаване „В дивата пустош“, Беър Грилс е плувал в Каракашево езеро, палил огън, ловувал и умъртвявал животински видове - това се разбира от съобщение на Министерството на околната среда и водите.

Часове след като стана ясно, че Национален парк 'Рила' е наложил глоба заради това, че известният пътешественик и експерт по оцеляването Беър Грилс е нарушил режима, снимайки поредния си филм, от 'Дискавъри' излязоха с позиция.

От телевизията, която ги излъчва, съобщиха, че при заснемането на епизода снимачният екип на предаването е бил придружаван от служители на парка и всяко заснето действие е съгласувано със съответните отговорни лица.

От компанията уточняват, че за реализацията на продукцията са издадени всички необходими административни документи и специални разрешителни от страна на природния парк, а цялостното заснемане е проведено под наблюдението на определените от парка отговорни служители.

По-рано от екоминистерството у нас съобщиха, че парковата охрана на 'Рила' е провела инструктаж на снимачния екип и съставила предупредителни протоколи и предписания за спазване на определените в заповедта условия. Служителите на парка, придружавали екипа през двата дни, обаче не са станали свидетели на извършените нарушения.

До санкцията, наложена заради филма на Грилс, се стигна след подаден сигнал на Фейсбук страницата на МОСВ.

Ако не искате да се превърнете в нарушители, тук можете да намерите правилата за поведение в Национален парк „Рила”.

 

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net