Премахнаха анти-Covid графити на Банкси в Лондонското метро

17-07-2020

Операторът на транспортната система на Лондон премахна графити на британския стрийт-художник Банкси, посветени на пандемията от новия коронавирус, като му предложи да твори на 'подходящо за това място', предаде ТАСС.

Темата на новата художествена акция на твореца беше носенето на маски.
Любимите персонажи на Банкси са плъховете, които символизират протест срещу конформизма. В случая те използваха предпазните маски като парашути и кихаха, оставяйки дълги мръсни следи върху стените. Във видеокоментар, разпространен в Инстаграм, Банкси призова да се носят предпазни маски срещу Covid-19. Той засегна темата за пандемията и в друга своя творба, изобразявайки британски медици като супергерои, на които се стремят да подражават децата.

'Ние оценяваме призивите да се носят предпазни средства от гражданите, ползващи нашата транспортна система - заявиха от лондонския траспортен оператор, - но в този случай графитите на художника бяха премахнати в съответствие с нашата политика за недопускане на графити по нашите обекти. Ние бихме предложили на твореца да направи нова версия на своето послание на подходящо за това място'.

На разпространено по-рано видео се виждаше как Банкси прави своите графити по стъклата и стените на вагоните на лондонското метро с помощта на щампа. 

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net