Отлагат и наградите БАФТА за април 2021

16-06-2020

Организаторите на церемонията за наградите БАФТА на Британската академия за кино и телевизия са взели решение да отложат 74-ото ѝ издание за април 2021 г. заради коронавирусната пандемия, съобщават ТАСС и Контактмюзик, позовавайки се на 'Варайъти'.

Отличията трябваше да бъдат бъдат раздадени на 14 февруари 2021 г. Новата дата за наградната церемония е 11 април 2021 г., пише БТА.

'Промяната в обявената по-рано дата 14 февруари се налага поради въздействието на глобалната коронавирусна пандемия и предвижда удължаване на периода за подбор. Повече подробности за церемонията ще бъдат обявени по-късно през тази година', се посочва в изявлението, направено от Британската академия за кино и телевизия.

Очаква се допълнителни подробности относно удължаването на подбора на номинираните да бъдат обявени днес.

Според 'Варайъти' решението на организаторите е повлияно от отлагането на церемонията за наградите 'Оскар' на американската Академия за кинематографично изкуство и наука.

Наградите БАФТА обикновено се връчват две седмици преди 'Оскар'-ите и са смятани за важен индикатор за вероятен успех при определянето на носителите на най-престижните отличия в света на киното.

Американската киноакадемия вече оповести, че 93-ата церемония за наградите 'Оскар' се отлага от 28 февруари 2021 г. за 25 април същата година. Номинациите за престижните отличия ще бъдат обявени на 15 март 2021 г.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net