Отлагат и наградите БАФТА за април 2021

16-06-2020

Организаторите на церемонията за наградите БАФТА на Британската академия за кино и телевизия са взели решение да отложат 74-ото ѝ издание за април 2021 г. заради коронавирусната пандемия, съобщават ТАСС и Контактмюзик, позовавайки се на 'Варайъти'.

Отличията трябваше да бъдат бъдат раздадени на 14 февруари 2021 г. Новата дата за наградната церемония е 11 април 2021 г., пише БТА.

'Промяната в обявената по-рано дата 14 февруари се налага поради въздействието на глобалната коронавирусна пандемия и предвижда удължаване на периода за подбор. Повече подробности за церемонията ще бъдат обявени по-късно през тази година', се посочва в изявлението, направено от Британската академия за кино и телевизия.

Очаква се допълнителни подробности относно удължаването на подбора на номинираните да бъдат обявени днес.

Според 'Варайъти' решението на организаторите е повлияно от отлагането на церемонията за наградите 'Оскар' на американската Академия за кинематографично изкуство и наука.

Наградите БАФТА обикновено се връчват две седмици преди 'Оскар'-ите и са смятани за важен индикатор за вероятен успех при определянето на носителите на най-престижните отличия в света на киното.

Американската киноакадемия вече оповести, че 93-ата церемония за наградите 'Оскар' се отлага от 28 февруари 2021 г. за 25 април същата година. Номинациите за престижните отличия ще бъдат обявени на 15 март 2021 г.
Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2020 Tvoia.Net