Киану Рийвс и Ан Хатауей сред номинираните за антинаградата "Златна малинка"

13-01-2020

Ръководството на антинаградата „Златна малинка 2020“ представи списък на кандидатите за титлата на най-лошо представилите се кинодейци в света.

Сред номинираните за най-лош филм са „Годзила: Кралят на чудовищата“, „Котки“, „Рамбо: Последна кръв“, „На парчета“, „Хелбой“. Звездният актьорски състав не помогна на тези филми да получат висока оценка. Едно от най-големите разочарования е „Рамбо: Последна кръв“. 96% от зрителите го чакаха, но оценка е под средната. 25% от гледалите го са доволни само от присъствието на Силвестър Сталоун във филма.

Сред актьорите, номинирани за най-лош актьор са Матю Макконахи („Фатално затишие“), Джеймс Макавой („На парчета“), Киану Рийвс („Репродукция“), Силвестър Сталоун („Рамбо: Последна кръв“), Дейвид Харбър („Хелбой“).

Както се оказва, холивудските звезди, играли в легендарни филми („Матрицата“, „Роки“), също не са защитени от получаването на тази не много престижна награда. Киану Рийвс няма късмет с рейтинга на филмите си, обикновено той е среден или малко по-висок.

Сред актрисите победителка в тази никак не престижна категория може да бъде Хилари Дъф („Призраците на Шарън Тейт“), Мила Йовович („Хелбой“), Деми Мур („Корпоративни животни“), Ан Хатауей („Фатално затишие“), Франческа Хейуорд („Котки“). Красотата и безупречната фигура на актрисите в този случай са безсилни.

Списъкът за номинациите за най-лош режисьор включва 10 творци. Сред тях са Ейдриън Грюнберг („Рамбо: Последната кръв“), Майкъл Дохърти („Годзила: Кралят на чудовищата“), Нийл Маршал („Хелбой“), Том Хупър („Котки“), М. Найт Шаямалан („На парчета“).

Част от позора отива и при сценаристите. Сред тях са тези на „Годзила“, „Котки“, „Рамбо“, „На парчета“, „Хелбой“ и др. Над някои от сценариите са работили двама или трима човека.

През 2020 г. ще се проведе 40-ото награждаване на тези, които имат съмнителни постижения в киното.

Церемонията ще се състои на 8 февруари. Това ще се случи според традицията в деня преди началото на „Оскарите“. Антинаградата „Златна малинка“ е създадена през 1981 г. от американеца Джон Уилсън.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net