Започва седмото издание на "Алея на книгата"

10-09-2019

Седмото издание на най-голямото пътуващо изложение в страната „Алея на книгата“, организирано от Асоциация „Българска книга”, пристига в София на 10 септември (вторник) с рекореден брой изложители – над 70 от водещите български издателства и книгоразпространители ще представят новите си заглавия в общо 23 шатри.

Алеята е част от Календара на културните събития на Столична община за 2019 г. В столицата белите шатри традиционно ще очакват читателите и приятелите на книгите в пешеходната част на булевард „Витоша“, от пресечката с бул. „Патриарх Евтимий“ до ул. „Узунджовска“. Алеята ще продължи до неделя, 15 септември, с работно време всеки ден от 10:00 до 20:00 ч.

Официалното откриване ще се проведе на 10 септември от 17:00 ч. в Литературния кът на събитието (до паметника на Алеко Константинов) с участието на Джаз формация „София“. Там гостите на Алеята ще могат да гледат богата културна програма, включваща премиери на книги, срещи с автори, издатели и преводачи, игри и работилници за деца. Достъпът до програмата е свободен.

 
Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2020 Tvoia.Net