Концерт в памет на Тодор Колев

26-08-2019

Люси Дяковска, Димо от P.I.F., Веселин Веселинов-Еко и 'Джанго зе' са сред участниците в концерт в памет на Тодор Колев (1939-2013), който ще се състои на 31 август в 'Маймунарника', в Борисовата градина, съобщиха организаторите. 

Концерт-трибют с песните на Тодор Колев имаше за първи път през 2011 г., когато с цигулката си се включва и самият актьор. През годините той се включва неведнъж в тези концерти заедно с популярни артисти. След неговата кончина те продължават традицията с идеята творчеството му да не бъде забравено.
 
Част от участниците на 31 август са имали честта да са на една сцена с Тодор Колев и още пазят емоцията и възхищението си от това.
 
'За нас е чест и абсолютно удоволствие да изпълним на живо едни от най-емблематичните песни на великия Тодор Колев! Това са песните, с които съм израснал и зная наизуст още от дете', казва Миро от 'Джанго зе'. Това е и поводът групата, която вече не е активна, да се събере отново.
 
В концерта участват и Ерол от 'Уикеда', Милица Гладнишка, Ясен Зердев, Сърмата Хари, Прея, Косьо Лунгов, Велислав Стоянов (тромбон), Мартин Ташев (тромпет), Мирослав Иванов (китара), Милен Кокушаров (клавишни) и Росен Ватев (барабани).

По случй рождената дата на Тодор Колев, в негова памет днес, 26 август, в кино Cabanа до НДК ще има безплатна прожекция на филма 'Господин за един ден'.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net