Пол Маккартни пише първия си мюзикъл

18-07-2019

Сър Пол Маккартни завършва първия си мюзикъл, който ще бъде сценична адаптация на филма 'Животът е прекрасен' от 1946 година, дело на Франк Капра, предадоха световните агенции.

Продукцията трябва да види бял свят през 2020 година. Сър Пол пише музиката и текстовете с помощта на английския сценарист Лий Хол, известен с работата си над 'Били Елиът' и 'Рокетмен'. Продуцент на шоуто ще бъде Бил Кенрайт.

'Животът е прекрасен' на режисьора Франк Капра с Джими Стюарт в главната роля разказва историята на Джордж Бейли (Стюарт), обезсърчен бизнесмен обхванат от тежки мисли за самоубийство в навечерието на Коледа. В този тежък момент му се явява неговият ангел-хранител, който му показва как би изглеждал изминалия живот в случай, че Бейли не съществуваше.

'Писането на мюзикъл никога не ме е привличало, но след като разговаряхме с Лий Хол и Бил Кенрайт решихме да се впуснем в това приключение!', довери бившият член на 'Бийтълс'. По неговите думи сюжетът на 'Животът е прекрасен' е една универсална история, която може да се случи на всеки един от нас. Сър Пол вече е написал седем песни за първия си мюзикъл.
Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2019 Tvoia.Net