Връчиха 91-ите награди "Оскар"

25-02-2019

На бляскава церемония в Лос Анджелис връчиха 91-ите награди на Филмовата академия за изкуство. Легендарната група Куин и настоящият им вокал Адам Ламбърт откриха събитието по грандиозен начин с изпълнения на две култови парчета на групата.
Лентата „Рома“ на режисьора Алфонско Куарон беше отличена с награда за „най-добър чуждестранен филм, а самият Куарон взе статуетка за най-добър режисьор.
 
Алфонсо Куарон – режисьор:
„Благодаря на всички, които участваха в този проект. Израснах, гледайки чуждестранни филми. Винаги съм научавал толкова много от тях и съм черпил вдъхновение от чуждестранните филми“.
 
„Зелената книга“ обаче се оказа големият победител. Филмът беше с цели 5 номинации и спечели 3 награди в престижните категории „най-добър филм“, „най-добър оригинален сценарий“ и „най-добър актьор в поддържаща роля“. Във филма участва и българският актьор Димитър Маринов, който носеше български флаг при връчването на наградата.
 
„Спайдермен: В Спайди-вселената“ очаквано получи Оскар за най-добра анимация. Рами Малек взе награда за най-добър актьор в главна роля за превъплъщението си в легендарния Фреди Меркюри в лентата „Бохемска рапсодия“. Оливия Колман спечели награда за най-добра актриса в главна роля за участието си във „Фаворитката“.
 

Оливия Колман – актриса:
„Толкова е забавно! Получих Оскар! Не мога да повярвам! Искам да благодаря на толкова много хора! Най-вече на най-добрия режисьор Йоргос Лантимос. За мен е чест, че спечелих в тази категория, в която бяха номинирани изключителни жени като Глен Клоуз например, която е мой идол“.
 
Актрисата Реджина Кинг грабна статуетка за най-добра второстепенна женска роля за участието си в „Ако Бийл стрийт можеше да говори“. Лейди Гага пък спечели Оскар за най-добър саундтрак за песента към филма „Роди се звезда“.

Тази година Оскарите бяха без водещ, след като комикът Кевин Харт се отказа да води церемонията заради скандал относно негови хомофобски изказвания. Вместо това десетки знаменитости връчваха статуетките на всеки един от победителите, а Джулия Робъртс закри церемонията.

 

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net