Фестивал на светлините в Берлин

08-10-2018

Всяка година през октомври германската столица Берлин се превръща в арена на грандиозен фестивал на светлините. Арт събитието започна в петък и ще продължи до 14 октомври. Всяка вечер от фестивала централни сгради и улици ще бъдат обляни в светлини. Артисти от страната и чужбина представят своите творби, които украсяват града, и обогатяват концепцията за изкуство.

За първи път тази година организаторите са измислили начин, по който арт ценителите да не изпуснат нито една от работите, проектирани върху сградите и улиците на Берлин. Те са създали няколко маршрута, които посетителите на фестивала да следват, за да не се изгубят в богатството от светлини.

В рамките на събитието ще бъдат проектирани общо 150 творби върху 60 места в столицата. Ще бъдат осветени редица емблематични сгради като музеят „Боде,“ телевизионната кула, Берлинската катедрала, както и различни посолства.

Събитието привлича близо 2 милиона посетители годишно и се нарежда сред топ светлинните арт фестивали в света. Други подобни събития се провеждат в Лион, Сидни, Москва и Айндховен.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net