Бляскаво откриване на кинофестивала във Венеция, 21 филма се борят за Златен лъв

30-08-2018

С бляскава церемония в Палацо дел Синема във Венеция бе открито 75-ото издание на най-стария кинофестивал в света – Венецианския. Първият филм, който зрителите и участниците изгледаха, бе „Първият човек“ на американеца Деймиън Шазел, разказващ за астронавта Нийл Армстронг. Целият звезден екип на продукцията начело с Райън Гослинг и Клеър Фой присъства на премиерата – първо на червения килим, а после и в залата. Журито е ръководено от мексиканския режисьор Гийермо дел Торо.

Гийермо дел Торо:
„Ние от журито, 9 души общо, най-вероятно ще спрем да си говорим, защото тази година подборът е много пъстър и силен. Задачата ни не е лесна, но мисля, че сме своеобразни акушерки, които ще докарат на бял свят нов живот в киносредите. От всички фестивали в света, този е един от най-уникалните. може да промени живота на кинотвореца“

В основната конкурсна програма на фестивала са включени 21 филма. Британската актриса Ванеса Редгрейв и канадският режисьор Дейвид Кроненбърг бяха почетени с награда „Златен лъв“ за цялостно творчество. 81-годишната Редгрейв е носителка на десетки награди, включително Оскар. Най-очакваната знаменитост на червения килим беше колоритната американска певица Лейди Гага. Тя играе главната роля в режисьорския дебют на актьора Брадли Купър с римейка на класиката „Роди се звезда“.

Наградите, включително голямата „Златен лъв“, ще бъдат раздадени на 8 септември. Събитието се провежда при драконовски мерки за сигурност.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net