Бурни овации на московската публика за българския Пръстенът на нибелунга

20-05-2018

Руската публика нарече откритие постановката на българския „Пръстен на нибелунга“. Всичките 1700 места в салона на Болшой театър бяха заети от зрители, които искаха да чуят спектакъла на „Валкюра“. Това е и единствената опера от тетралогията, която преди 80 години е била поставяна на легендарната сцена. Българската продукция обаче изненада московската публика с нестандартния си прочит.

В Москва Валкюра е поставена само веднъж. А поводът е политически. Премиерата отбелязва подписването на пакта Молотов-Рибентроп. Оттогава насам никой не се е осмелил да посегне към тежката партитура. Затова зрителите в Москва чакаха пълното представяне на „Ринга“ като изключително музикално събитие.

Публиката в Москва гледаше „Валкюра“ с любознателност и готовност да получи максимално удоволствие от срещата с Вагнер. И българската постановка буквално взриви зрителите в салона. След близо 6-часовото представление меломаните в Москва бяха не по-малко екзалтирани от вагнерианците, които гледаха българския „Ринг“ само преди две години в Германия.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net