Кристиан класира България на финала на Евровизия

12-05-2017


Кристиан Костов се класира за големия финал на конкурса Евровизия 2017. Той представи България със своята песен „Beautiful Mess“.

Големият финал на 62-то издание на Евровизия е в събота, 13-ти май, от 22:00 часа и ще бъде излъчен на живо по БНТ от Киев.

На сцената Крис беше посрещнат с овации. Най-младият участник тази година изпълни блестящо парчето си, което вече е абсолютен хит. За изненада на всички България беше съобщена и като първи финалист, което се случва за първи път откакто страната ни участва на конкурса. Това става на случаен принцип.

След края на шоуто екзалтирания 17-годишен Кристиян каза: „Много съм горд, че имам възможност да представя България на най-голямото състезание в Европа и че успях да стигна до финал и да ме нарекат първи - смисъл, не значи нищо обаче пак се кефя.“

„Въпросът не е в мен, а в екипа ни. От мен зависят само десет процента, всичко останало зависи от всичките хора до мен просто... зад мен стои една огромна армия от хора, от българи, и наистина вярвам, че... ще спечелим Евровизия,“ сподели пред БНТ Кристиян, за когото участието му на този конкурс е сбъдната мечта.

На финала се класираха още Беларус, Хърватия, Унгария, Дания, Израел, Румъния, Норвегия, Холандия, Австрия. Голямата петорка и страната домакин също ще се борят за голямата награда на песенния конкурс в събота.

Според специалисти и букмейкъри нашите представители са сред фаворитите на тазгодишното издание. Изчисления на Google наредиха Крис на трето място след Алма, която се състезава за Франция и композицията на Италия. Ако тези прогнози се окажат верни, това ще подобри рекорда на Поли Генова от миналата година, която се класира четвърта.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net