Звезден блясък на наградите Грами за латино музика

17-11-2018

Уругвайският певец Хорхе Дрекслер беше големият победител на наградите Грами за латино музика в Лас Вегас. Той отнесе у дома три приза, включително за запис и песен на годината за сингъла „Телефониа“. Албумът му „Салвавидас де Хиело“ пък му донесе наградата в категорията „Певец-композитор“.

Испанката Росалия получи наградите за „Ърбън/Фюжън изпълнение“ и „Най-добра алтернативна песен“ за „Маламенте“.
Колумбийската суперзвезда Малума, който на миналогодишната церемония беше пропуснат, спечели първата си награда Грами за „За най-добър съвременен вокален поп албум“ за F.A.M.E. Мексиканската рок група „Мана“ пък бе отличена със специалния приз „Личност на годината“ – първи път, в който група, а не индивидуален изпълнител, печели отличието.

Колумбийската регетон звезда Джей Балвин беше фаворит да получи награда „Запис на годината“, тъй като бе номиниран с два сингъла, но загуби от Хорхе Дрекслер. Балвин обаче взе приза за „Най-добър ърбън албум“.

На сцената на Латино грамитата пяха много от номинираните и наградените изпълнители, а кулминацията на вечерта беше колаборацията между Уил Смит, Марк Антъни и Бед Бъни.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net