Шедьоври на Пикасо и Моне ще бъдат предложени на търг в Лондон

19-06-2018

Портрет на една от музите на Пикасо и пейзаж на железопътна гара в Париж от Клод Моне оглавяват списъка с шедьоври на импресионистичното и модерното изкуство, които ще бъдат разиграни на търг в Лондон следващата седмица. “Гара Сен-Лазар, изглед отвън” е от поредица от 12 платна на Моне, изобразяващи емблематичната гара във френската столица. Експертите на “Кристис” я оценяват на между 22 милиона и 28 милиона паунда.

Кийт Гил – ръководител на отдел “Импресионизъм и модерно изкуство” на “Кристис”:
„Търгът съдържа 45 лота. Имаме някои фантастични произведения. “Гара Сен-Лазар” на Моне от 1877 г е невероятна, рядка картина и представлява невъобразим интерес за колекционерите. Вероятно това е най-добрият Моне, предлаган в Лондон през последните 20 години.“

Портретът “Жена във фотьойл” от Пабло Пикасо от 1942 г изобразява една от музите на художника – фотографа Дора Маар. Шедьовърът е оценен в диапазона 18 млн. – 25 млн. паунда.

Кийт Гил – ръководител на отдел “Импресионизъм и модерно изкуство” на “Кристис”:
„Пикасо също е много търсен от нашите клиенти. Досега са плащани много големи суми за портрети на Мари-Терез, но сега имаме портрет на Дора Маар, която е по-енигматична и в нея художникът открива повече себе си. В този портрет има по-голяма дълбочина и енигматичност.“

Колекционерите ще наддават още за творби на Франц Марк, Огюст Роден, Рене Магрит, Казимир Малевич, Жорж Брак. Аукционът ще се проведе на 20 юни.
Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2019 Tvoia.Net