Големите победители на наградите Билборд

22-05-2018

Британският певец и автор на песни Ед Шийран спечели водещото отличие за най-добър изпълнител на състоялата се в Лас Вегас 25-а церемония за музикалните награди на сп. 'Билборд', предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.
Шийран, който не присъства на наградното шоу, водеше по номинации с 15 на брой. Британецът спечели шест награди, сред които топ отличието за най-добър изпълнител. Ед Шийран надделя във водещата категория над Бруно Марс, Дрейк, Кендрик Ламар и Тейлър Суифт.

Наградната церемония беше организирана в 'Гранд гардън арина' в Лас Вегас. Водеща на шоуто беше певицата Кели Кларксън.
Сред спечелените шест награди на Шийран е и призът за най-добър певец. В категорията за най-добра певица отличието беше присъдено на Тейлър Суифт.
Кендрик Ламар и Бруно Марс, които също имаха по 15 номинации за музикалните награди на сп. 'Билборд', доминираха в категориите съответно за рап и ритъм енд блус.
В категориите за рап Кендрик Ламар получи и приза за най-добър изпълнител. При дамите с наградата триумфира Карди Би.

В категориите за ритъм енд блус отличията за най-добър изпълнител и изпълнителка спечелиха съответно Бруно Марс и Сиза.

Призът за най-добър дует/група беше присъден на рокаджиите Imagine Dragons. Групата спечели и няколко отличия в категориите за рок.

Ирландските рокаджии U2 бяха обявени за най-добри концертиращи изпълнители. Боно и компания спечелиха и приз за най-добро рок турне.

За най-добър кънтри певец, най-добра кънтри певица и най-добър кънтри дует/група бяха обявени Крис Стейпълтън, Марън Морис и Florida Georgia Line

Хитовото парче 'Despacito' получи отличията за най-добро сътрудничество за Луис Фонси, Деди Янки и Джъстин Бийбър, най-добра песен в чарта Хот 100 на 'Билборд', най-добра латино песен, най-стриймвано парче, най-продавано парче.
С награда 'Икона' беше почетена Джанет Джексън. 52-годишната звезда използва речта си, за да отдаде почит към жените, които вече не се боят да надигат глас срещу неравноправието. Носителката на почетния приз изпълни и няколко свои хита.

Източник: Дарик Нюз
Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2019 Tvoia.Net