Филмът Три билборда извън града обра раздадоха наградите БАФТА

20-02-2018

На церемония в Лондон бяха раздадени наградите на Британската академия за кино и телевизия. Големият победител е филмът “Три билборда извън града“ на режисьора Мартин Макдона.

Филмът за съкрушена майка, която търси справедливост и настоява да се сложи край на тормоза, неравенството и посегателствата, бе удостоен с пет награди на БАФТА на церемонията в Роял Албърт Хол . “Три билборда извън града“ бе отличен за най-добър британски филм и за най-добра актриса за Франсис Макдорманд в главната роля. Сам Рокуел получи наградата за най-добър актьор в поддържаща роля. И тези награди минаха под знака на солидарност с движения срещу сексуалното посегателство.

На червения килим и в залата много жени отново бяха облечени в черно в израз на солидарност с пострадалите от сексуален тормоз и дискриминация. Мексиканският режисьор Гийермо дел Торо спечели наградата на британската филмова академия за най-добър режисьор за филма “Формата на водата“. Гари Олдман бе удостоен с наградата за най-добър актьор за ролята на Уинстън Чърчил във филма “Най-мрачният час“. Почетни гости бяха принц Уилям и съпругата му Катрин, която бе облечена с тъмнозелена рокля с черен колан. Призивът за черни тоалети постави Катрин в деликатно положение, тъй като кралското семейство се стреми да не изразява политически позиции.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net