Филмът Формата на водата с 13 номинации за Оскар

24-01-2018

'Формата на водата' на мексиканския режисьор Гийермо дел Торо получи 13 номинации за наградите 'Оскар', сред които във водещата категория за най-добър филм, предадоха световните агенции.

Освен 'Формата на водата' с номинации за най-добър филм са 'Призови ме с твоето име', 'Най-мрачният час', 'Дюнкерк', 'Бягай!', 'Лейди Бърд', 'Призрачна нишка', 'Вестник на властта' и 'Три билборда извън града'.

Сали Хокинс за 'Формата на водата', Франсис Макдорманд за 'Три билборда извън града', Марго Роби за 'Аз, Тоня', Сирша Ронан за 'Лейди Бърд' и Мерил Стрийп за 'Вестник на властта' са номинирани за 'Оскар' в категорията за най-добра актриса, предадоха световните агенции.

С номинации за най-добър актьор са Тимъти Шаламе за 'Призови ме с твоето име', Даниъл Дей-Луис за 'Призрачна нишка', Даниел Калуя за 'Бягай!', Гари Олдман за 'Най-мрачният час' и Дензъл Уошингтън за 'Роман Дж. Израел'.
Грета Гъруиг стана едва петата жена в историята на наградите 'Оскар', получила номинация в категорията за най-добър режисьор, предаде Асошиейтед прес.
Гъруиг е номинирана за 'Лейди Бърд'. Режисьорката ще се съревновава за приза с Кристофър Нолан за 'Дюнкерк', Джордан Пийл за 'Бягай!', Пол Томас Андерсън за 'Призрачна нишка' и Гийермо дел Торо за 'Формата на водата'.
Междувременно Рейчъл Морисън стана първата жена в историята на наградите, номинирана в категорията за операторско майсторство. Морисън получи номинация за работата си над филма 'Затънали в кал' ('Mudbound').

Певицата Мери Джей Блайдж е сред номинираните за 'Оскар' в категорията за най-добра поддържаща роля, предаде Асошиейтед прес. Блайдж е номинирана за изпълнението си в 'Затънали в кал' ('Mudbound'). Певицата ще се съревновава за отличието за най-добра актриса в поддържаща роля с Алисън Джани за 'Аз, Тоня', Лесли Манвил за 'Призрачна нишка', Лори Меткалф за 'Лейди Бърд' и Октейвия Спенсър за 'Формата на водата'.
Прочутият композитор Джон Уилямс е сред номинираните за 'Оскар' в категорията за оригинална музика за 'Междузвездни войни: Последните джедаи', предаде Асошийтед прес.
Уилямс ще се съревновава за отличието с Ханс Цимер за 'Дюнкерк', Джони Грийнууд за 'Призрачна нишка' ('Phantom Thread'), Александър Депла за 'Формата на водата' и Картър Бъруел за 'Три билборда извън града'.

Наградите 'Оскар' ще бъдат раздадени за 90-и път на 4 март на церемония в театър 'Долби' в Лос Анджелис. Водещ на шоуто ще бъде комикът Джими Кимъл. Една номинация не достигна на филма 'Формата на водата', за да се изравни с рекордьорите 'Всичко за Ева', 'Титаник' и 'La La Land', които имат по 14.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net