Лайфстайл  /  Изкуство

Премиера на Последните джедаи в Лос Анджелис
11-12-2017
Статия
 Изкуство

Фенове и звезди се събраха на световната премиера на Епизод 8 от сагата „Междузвездни войни“ – „Последните джедаи“. Актьори и режисьор посветиха филма на покойната Кери Фишър, изиграла ролята на генерал Лея Органа. Със зрелищна процесия на имперски щурмоваци и дроиди започна събитието в кинотеатър „Шрайн Аудиториум“ в Лос Анджелис. После по червения килим преминаха актьорите от продукцията.
Искам да посветя тази нощ на Кери, която е някъде там горе и ни наблюдава, каза режисьорът Райън Джонсън преди премиерната прожекция. Във филма са запазени всички сцени с Кери Фишър, починала на 60-годишна възраст миналия декември.
Дейзи Ридли – Рей: „Женските образи във филма имат силно присъствие. Генерал Лея, моята героиня Рей. Смятам, че ясно ще се усети женската доминация в Галактиката. Жените играят централна роля в сагата“.
Марк Хамил – Люк Скайуокър: „Когато за пръв път прочетох сценария на първите „Междузвездни войни“, си казах: Виж я тази принцеса, тя не е обикновен образ, тя се бори за Републиката, прави всичко възможно да запази плановете за Звездата на смъртта, за да помогне на бунтовниците. Образът на Лея ме очарова още тогава“.
В новия филм Рей започва да открива Силата вътре в себе си, докато се опитва да убеди Люк Скайуокър да се присъедини към борбата на бунтовниците срещу тираничното управление на Снок. Лентата изследва опитите да се намери баланса в Силата – съчетание на свръхестествена енергия, която преминава през цялата далечна галактика на „Междузвездни войни“.
„Последните джедаи“ тръгва по световните екрани на 15 декември, включително и в България.