Apple и Amazon се борят за правата над Джеймс Бонд

08-09-2017

Тех гигантите Apple и Amazon се присъединиха към борбата за разпространение на филмите за британския агент Джеймс Бонд, съобщават американски медии.

Докато компанията Warner Bros продължава да е водещ претентдент за придобиването на пълните авторски права за филмовия франчайз (чиято сделка със Sony изтече през 2015 г. след излизането на "Спектър"), таблоидът Hollywood reporter разкри, че тя е изправена пред сериозна и нетипична конкуренция в начинанието си.

Освен MGM Studio и EON Productions, които от 2 години ламтят за възможността да разпространяват екранизираните приключения на Агент 007, оферти за придобиването на пълните права върху холивудската продукция са отправили още Apple и Amazon.

Според източници двете корпорации дори се готвят да предложат сума по-висока от тази на кино студиото Warner Bros, коeто по непотвърдени данни възнамерява да плати между 2 и 5 млрд. долара.

Според Hollywood reporter обаче включването на Apple и Amazon в надпреварата индикира, че на масата седи нещо много повече от филмовите права за разпространение на кино поредицата за Джеймс Бонд. А именно - цялото бъдеще на франчайзинга, ако цената се окаже достатъчна MGM да се откажат от досегашния си частичен лиценз.

Източник: БГНЕС

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net