ДНК тестът отхвърли вероятността Салвадор Дали да е оставил наследник

06-09-2017

ДНК тест, извършен в мадридския институт по токсикология, показа, че испанката Пилар Абел, която твърдеше, че прочутият художник сюрреалист Салвадор Дали е неин баща, няма кръвна връзка с него, съобщи в. „Вангуардиа”.

В края на юни съд одобри искането на родената през 1959 гадателка Пилар Абел Мартинес за ексхумация. През юли в театъра-музей на Салвадор Дали в каталунския град Фигерас беше ексхумирано тялото на починалия преди 28 години Дали.

За да бъде извършена ексхумацията, беше вдигната масивната плоча с тегло тон и половина на пода в музея, под който е погребан Дали. На ексхумацията присъстваха няколко съдебни медици, директорът на музея, кметът на Фигерас, представители на културния отдел в кметството, адвокатът на фонда и служители на реда.

Бяха взети проби от две големи кости, от косата и ноктите. След анализа те ще бъдат върнати в ковчега.

Тялото на Дали е балсамирано, т.е. мумифицирано. Затова и знаменитите мустаци са запазили формата си в позиция „10 часа и 10 минути”. Това беше много емоционален момент”, каза директорът на фонда „Гала-Салвадор Дали” Луис Пенюелас на пресконференция.

Източник: БГНЕС

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net