Жените превзеха Еми-тата

17-07-2017


Едни от най-известните актьори на Холивуд се пренасочиха към телевизионните сериали и се надпреварват за тазгодишните награди „Еми“. Сред тях са Никол Кидман, Рийз Уидърспуун и Сюзън Сарандън.

Носителите на „Оскар“-и Джулия Робъртс и Пенелопе Крус ще участват в първите си телевизионни проекти догодина, а Ейми Адамс, която има пет номинации за „Оскар“, ще се завърне на малкия екран за първи път от 2005 г. със сериала “Sharp Objects“ на HBO.

„Вече не е срамно да участваш в проекти за телевизията, имайки предвид възможностите и сценаристите, които работят там', каза изпълнителният телевизионен редактор на “Variety” Дебра Бърнбаум.

Жените отдавна възроптаха срещу малкия брой добри роли за нежния пол в холивудските продукции, но тази година номинациите на наградите „Еми” отличиха голям брой актриси.

Критиците определиха като основни претенденти в категорията за най-добър минисериал „Вражда: Бети и Джоан” с Джесика Ланг и Сюзън Сарандън в главните роли, заедно с „Големите малки лъжи“.

„Това е страхотна година за жените в телевизията“, каза създателят на „Вражда: Бети и Джоан“ Райън Мърфи, след като сериалът получи 18 номинации за „Еми“.

В „Големите малки лъжи“ участват Никол Кидман и Рийз Уидърспун, които са и продуценти, както и актрисите Шайлин Удли и Лора Дърн. Сериалът има 16 номинации за наградите, пише БТА.

В категорията за най-добра актриса са номинирани Елизабет Мос за ролята в „Историята на прислужницата“, Клеър Фой като младата кралица Елизабет Втора в „Короната“ и Вайола Дейвис като адвокат в „Как да ни се размине за убийство“.

При мъжете бяха номинирани звездите с дългогодишен опит в холивудските филми - Кевин Спейси за ролята в „Къща от карти” и Антъни Хопкинс за участието в сериала „Западен свят“.

Робърт де Ниро получи първата си номинация за наградите „Еми” в категорията за главен актьор в минисериал или филм, за превъплъщението си в образа на Бърни Мадоф в „Магьосникът на лъжите“.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net