Изберете куче, което подхожда на зодията ви

13-01-2024

Правилото, че кучетата приличат на стопаните си, важи с още по-голяма сила, ако характерите на животното и човека съвпадат.

Би било хубаво с най-добрия ви приятел да сте на една вълна, нали!?

ОВЕН

Ако вие сте представител на тази своенравна и силна зодия, е редно да изберете куче, което да отговаря на вашия начин на живот.

Според специалистите в тази област е добре да заложете на боксера. Той е достатъчно смел, достатъчно енергичен и с достатъчно ярко изразен характер.

Подходящ е и фокстериерът, който също е много смел, динамичен и обожава движението. Също като стопанина си от зодия Овен.

ТЕЛЕЦ

Представителите на тази зодия ценят у хората силата, предаността и верността. Умеят да ценят сигурността и за това се нуждаят от един истински пазач до себе си, какъвто е немския дог.

Тази порода отговаря изцяло и на чувството за естетика и красота, с която са известни телците.

БЛИЗНАЦИ

Необходимо ви е куче, което притежава игрив характер и интелигентност, което би могло да се научи да изпълнява различни номера.

В повечето случаи това са симпатични кученца като чау-чау и йоркширски териер, например.

РАК

За артистичните и чувствителни представители на тази зодия подхожда куче, което наистина да бъде част от семейството - много гальовно, пухкаво и нежно, например - пекинез или болонка.

ЛЪВ

За представителите на тази царствена зодия е много важно домашния любимец да бъде благороден, красив и интелигентен.

В такъв случай, едва ли има по-подходяща порода от колито. Със своята аристократичната осанка и вродена грация то ще бъде голямата гордост на стопанина си.

ДЕВА

Тъй като представителите на зодия Дева са известни с манията си за ред и чистота, то те ще останат във възторг от един френския булдог.

Той е изключително спокойно куче и е много търпелив по отношение на децата. И...със сигурност ще спазва свещения ред в къщата.

ВЕЗНИ

Един истински представител на зодия Везни е склонен направо да се влюби до полуда в куче като пудела, най- вече заради неговата жизненост, съчетана с финес и интелигентност.

СКОРПИОН

Скорпионът обича да командва, да бъде слушан и да възпитава.

На представителите на тази зодия много ще им допадне немската овчарка, която е изключително умна, може да се дресира много успешно и да овладее цял набор от номера. Освен това немската овчарка е много смел представител на кучешкия си род и наистина ви разбира, когато му говорите.

СТРЕЛЕЦ

Стремежът на Стрелците към живот изпълнен с приключения и голямата му любов към природата изискват подходяща компания. Някой, който може да издържи на задъханото им темпото им и да е във възторг пред перспективата да прекарва по- голямата част от деня си на открито.

Такава подходяща компания могат да бъдат най-вече представителите на всички ловни породи, например сетер или гонче.

КОЗИРОГ

Козирозите обичат сигурното и солидното. Ще им допадне сериозния характер и внушителните размери на бретон шпаньола, например.

ВОДОЛЕЙ

Водолеите са ексцентриците на зодиака и би им подхождало също такова куче. Ще се погаждат най-добре с общителните и предани лабрадори или пък афгански хрътки с техния екстравагантен силует.

РИБИ

За рибите от най-голямо значение са нежността и добрината. Санбернарът с неговата жертвоготовност и гальовност е способен с лекота да спечели симпатията им, на което той ще отговори с невероятна преданост.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net