Астрология на имената (Първа част)

19-05-2014

Януари

Януарските хора са търпеливи и сдържани. Всички неприятности понасят стоически, трудно споделят съкровеното дори с най-близките, пише сайтът imena.hit.bg.

Януарските жени са с твърд, мъжки характер, потайни и самостоятелни. Горди са и високо ценят независимостта си. Семейният живот с тях не е лесен заради постоянния им стремеж към лидерство, то те са предани съпруги и винаги са готови да подкрепят съпруга си. При това жените са добри кулинари, но не обичат да се занимават с почистване, правят го по необходимост. Януарските мъже са мъжествени и справедливи хора, на тях може да се разчита в труден момент. Те са решителни в постъпките си, често се държат без да се съобразяват с околните, склонни са към неоправдан риск. Снизходителни са към по-слабите, към жените се отнасят с уважение, способни са да простят всичко. Много са горди, притежават силна воля. Прекрасни съпрузи са.

Януарските деца е добре да носят имена с меко звучене, за да неутрализират излишната твърдост на характера си и да смекчат гордостта си. За момченцата са подходящи имена като: Григор, Петър, Даниел, Игнат, Евгени, Виктор, Владимир, Васил, а за момиченцата - Анастасия, Ася, Людмила, Лилия, Зоя, Ирина.

Февруари

Февруарските хора са упорити, настойчиви и твърде неуравновесени, но умеят да се контролират. Характерът им е сложен, непредсказуем, подложени са на нервни сривове. Много са смели, не се боят от трудностите. Решения вземат бързо, наистина понякога те са неправилни. Не са склонни да си играят на благородство и великодушие, презират слабите. Прекалено са праволинейни и егоистични. По природа са кариеристи, способни са на не особено благовидни постъпки, за да постигнат целите си, умеят да манипулират хората. Присъщо за тях е, че се хвърлят от едната крайност в другата. Обичат децата, в семействата им често има повече деца.

Ще им подхождат имена като: Георги, Иван, Александър, Валентин, Ана, Жана, Светлана, Вера, Алиса, Ася, Милена, Ема. Нежелателно е да се назовават с имена като: Валери, Йосиф, Наум, Екатерина, Вероника, Тамара, Маргарита.

Март

Мартенските хора са много чувствителни и впечатлителни. Трудно понасят неуспеха и затова бавно се изкачват по служебната стълба. Макар и да проявяват инат и настойчивост, това често пъти е в тяхна вреда. Те са малодушни, нерешителни, лекораними. Смятат, че не им върви в живота. Ненапразно сред мартенските хора има много неудачници и завистници. През целия си живот те се стремят към успеха, но така и си остават непризнати. Ако все пак се изкачат на върха на славата, то това обикновено не е за дълго, и падането от там означава за тях крах на всичките им надежди. Такива пролетни уж хора са самолюбиви и амбициозни. Те са раздразнителни, язвителни, приемат чуждите успехи като собствено поражение. Мудни са и затрупват близките си с безкрайните си оплаквания от съдбата. Мнителни са, вярват в предразсъдъци, нерядко се обръщат към гадателки. Мъжете са мърморковци, трудно е да им се угоди, излишно гнусливи са. Жените губят много време за тоалета си, отделят голямо внимание на своя външен вид, с часове се въртят пред огледалото, преди да излязат от къщи.

На такива деца е добре да се дават имена с твърдо звучене, за да придадат на характера им повече решителност, твърдост, за да се почувства детето по-уверено в себе си. За тях са подходящи имената: Даниел, Петър, Павел, Богдан, Филип, Григор; Антонина, Евдокия, Стела, Станислава, София. Не е желателно да ги наричат с имената: Михаил, Виктор, Васил, Татяна, Елена, Екатерина.

Април

Априлските хора притежават по-твърд характер, отколкото мартенските. Те настойчиво преследват целите си, смели и решителни са, независимо от това, че не винаги успяват да се реализират пълноценно. Те са практични и здравомислещи. Най-много ги вълнува материалната страна на живота. Леко се издигат в работата си, знаят какво искат. Късмет имат достатъчно, но са излишно амбициозни. В брака си повече разчитат на разума, отколкото на чувствата. Трудно се отказват от обикновения си начин на живот. За мъжете най-важното е стабилността и материалното благополучие. Той по-скоро ще се съгласи да търпи нелюбима жена и да живее в семейство, отколкото да разруши брака си, заменяйки материалните блага с любов. Жената, родена през април обаче, има по-различно отношение към семейния живот. Тя цени добрите отношения със съпруга си, материалната страна за нея остава на заден план. Априлските жени са жизнерадостни, остроумни, във всяка дреболия могат да открият причина за веселие.

На родените през април е добре да се дават имена като: Кирил, Константин, Александра, Мария, Лидия, Дарина.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net