За Дома  /  
5-дневно офис меню с домашно приготвена храна

23-01-2014

Домашно приготвения обяд за офиса е решението за изтънелия ни портфейл, натрупаните тлъстинките около талията, както улеснява опитите ни да избегнем дюнера и пакетираните храни.

Рецептите, които сме подбрали изискват минимум усилия за приготвяне. Могат да се сготвят без проблеми от вечерта и да се пакетират, за транспортиране до офиса. Освен това са вкусни и студени, така че няма какво да го мислим.

Ястията са питателни и нискокалорични, а петдневното меню е балансирано и разнообразно.

Печени зеленчуци на фурна - Изпечете всякакви зеленчуци върху хартия за печене. Това може да бъдат броколи, брюкселско зеле, карфиол, чушки, моркови, тиквички, тиква, лук.

Зеленчуците трябва да бъдат почистени и нарязани, овкусяват се с зехтин и сол (или друга подправка по избор) и се запичат в силна фурна или функция грил.

Питателна салата – Ако са ви останали от печените зеленчуци, използвайте ги в тази салата или пригответе по-голямо количество от тиквата, когато печете.

Добавете също пресен листен зеленчук – айсберг или бейби спанак, сурово кашу и синьо сирене. Не подправяйте салатата, а я опаковайте за офиса.

Отделно си пригответе дресинга, който ще прибавите непосредствено преди консумация. Той не е нищо повече от оцет „балсамико”, зехтин и сол.

Постна леща със зеленчуци – Сварете зелена леща. Отделно сварете един морков – нарязан и едро и един сладък картоф. Отцедете готовите зеленчуци и ги съберете на едно място. Докато са горещи, подправете със зехтин, сол, пипер и къри.

Преди консумация поръсете с шепа кълнове - по избор или пресен магданоз.

Студена паста със зеленчуци и риба тон – Сварете 1/3 от пакет паста „фузили”, според указанията на опаковката.

Когато изстинат добавете: консерва риба тон (филе), сладка царевица от консерва, грах (от консерва), краставица (нарязана на кубчета), маслини каламата (ако са по-меки се обезкостяват лесно като се стиснат с пръсти). Подправя се със сол, зехтин и лимон. Преди консумация поръсете по желание с пресен лук.

Омлет с гъби – Задушете 4 броя печурки (нарязани на филийки) заедно с ½ глава лук. Охладете и разбийте с 2 яйца. Подправете със сол и черен пипер.

Изпечете омлета с малко зехтин на слаб огън. Поръсете с малко кашкавал или пармезан.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net