Дом и Градина  /  Рецепти

Модерните сладки пици
03-05-2017
Статия
 Рецепти


През последните няколко години, в Италия се наблюдава тенденция да се предлагат разнообразни сладки пици. Това е една чудесна закуска или десерт, която ще задоволи всеки вкус.

Сладката пица се прави от същото тесто или технология като традиционната, но вместо доматено пюре, тя е намазана с шоколад и гарнирана с плодове. foodpanda, подбра най-популярните сладки пици в света.

Сладка пица с шоколад - Това е най-традиционната сладка пица, предлагана в Европа. Хрупкавият блат и течният шоколад ще ви накарат да преоткриете любовта си към пицата. Често се предлага затворена, подобно на Калцонето.

Карамелена пица с ябълки - Представете си вкуса на печена ябълка, поднесена върху леко карамелизирано тесто и гарнирано с ванилов сладолед.

Бананова пица - Този десерт е популярен в Южна Италия. Обикновено се сервира, поднесен с чаша ром.

Пица с ягоди, шоколад и карамел - Човекът, който е открил това съчетания заслужава голяма награда. Тази десертна пица, съчетава хрупкаво тесто, намазано с шоколад и карамелизирани ягоди.

Криспи пица - Тази пица е любима на малките деца, защото е многоцветна. Гарниране е с множество цветни мини шоколадови бонбонки.