Експресна супа с консервирана риба тон

13-01-2014

Супата е много подходяща храна за студените зимни дни. Приготовлението й винаги е много лесно, а продуктите за супата, която ви предлагаме са налични и в най-опразнения килер.

Често след работа не ви е до пазаруване, но една супа би била добре дошла. Тогава тази рибена чорба е добре дошла в бележника ви.

А има няколко техники, които биха улеснили още малко приготовлението й: Кипвайте водата в кана за затопляне на вода, купете замразени и нарязани зеленчуци за супа, замразявайте моркови, целина, магданоз във фризера – измити и нарязани, за да са ви под ръка, сладайте солта и киселината (лимон), когато зеленчуците са сварени, защото те забавят процеса на увиране.

За улеснение може да ползвате и зеленчуци от консерва по ваш вкус – царевица, грах, зелен фасул. Те ще се сварят по-бързо

Необходими продукти:

1 консерва риба тон-филе в собствен сос
1 глава лук
2 моркова
2 картофа
2 домата от консерва
резен целина
девесил
магданоз
черен пипер
лимон
сол

Приготовление:

В 1,5 л вода поставете нарязаните на кубчета картоф, морков, целина, лук и подправките - магданоз, девисил и черен пипер. След като се сварят, прибавете рибата и домата. Варете още 15 минути. Поръсете с девесил и сол и поднесете с лимон.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net