Полезният снакс, когато сте навън с детето

01-11-2019

Сигурно често се чудите с какво да разнообразите или направо замените солетите, които носите със себе си за случаите, в които детето ви търси нещо за похапване.

Багажът на родителя никак не е малък, когато излиза с малко дете или прохождащо такова, но винаги трябва да предвидите малко място и за снаксове, защото дребосъците огладняват на най-неподходящите места. Търсят за похапване, когато видят, че другите деца гризкат или когато забележат изкушаващи, но вредни за тях, храни. Затова вие трябва да сте готови да им предложите алтернатива.

Ето няколко изпитани решения, които са съобразени с това да стават за носене в чанта, да са с хранителна стойност, да се услаждат на малчуганите.

Сушени плодове

Избирайте такива, които са без добавена захар. В повечето случаи това да ябълков, крушов чипс, намират се също сини сливи и кайсии. А защо не, и да си изсушите вие самите в домашната фурна!?

Стават за гризане и смучене, за чешане на зъби, за игра, за залъгване на нуждата от нещо сладко.

Бебешки бисквити/ гризини

Домашно приготвените бисквити/ сухари/ гризини са най-добрия начин, за да нахраните вашето дете навън. Може да изберете рецепта, в която да се включват любимите вкусове на децата, както и да присъства или отсъства това, което мама реши.

Най-лесните бебешки бисквити са от намачкан банан, брашно от елда (колкото поеме) и разтопено масло. Тестото се разстила на кора с дебелина един пръст и се нарязва на правоъгълници. Пече се във фурна до готовност.

Съхраняват се в кутия до 4-5 дни без да се развалят.

Плодове и зеленчуци

Някои плодове и зеленчуци са подходящ снакс за следобедите навън. Издържат без проблем дори горещини и студове.

Измийте и нарежете, така че да са удобни за взимане направо с ръце. На децата ще им харесат пръчици от чушка, краставица, ябълка или морков, както и почистени зрънца грозде или боровинки.

Хляб

Хлябът винаги спасява положението. Пригответе мини сандвичи или нарежете филия, намазана с масло на по-дебели ивици. Оставете дребните да ги хапват със собствените си ръце.

Шише

Смути или просто шише с вода. Предлагайте течности, когато детето потърси храна. В много от случаите нашият мозък бърка жаждата с глад.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net