Домашна гранола със смокини

26-03-2020

Гранолата е вид мюсли, но от хрупкавия вид. Ако предпочитате да започнете деня си по подходящия начин, то това е решението - изобилства от полезни въглехидрати и събужда метаболитните процеси. Освен това се хапва и приготвя за минути сутрин, хрупка приятно и носи сладост.

Ако сте сред почитателите на мюслито, добрата новина е, че това изкушение се приготвя мнооого лесно у дома. Само докато се полюбувате на прекрасните аромати, които се носят в кухнята ви, ще имате готова закуска. Закуска, която ще промени живота ви. Обещаваме, че ще се влюбите в нея.

Необходими продукти:

2 ч.ч. овесени ядки
1 ч.ч. просо
1 ч.ч. ядки и семена (бадеми, орехи, смляно ленено семе, тиквени семки или по избор)
½ ч.ч. кокосови стърготини
½ ч.ч. мед
2 с.л. масло (кокосово масло)
½ ч.ч. сушени смокини и стафиди

Приготовление:

Първо се накисва просото във вряща вода (за минимум 30 минути). В голяма купа се смесват овесените ядки, просото (отцедено и подсушено), ядките, семената и стърготините.

В касерола се разтапят меда и маслото, добавят се към ядките. Всичко се обърква внимателно.

Разстила се върху тава, застлана с хартия за печене. Пече се около 30 минути на средна степен на фурната, като се внимава да не прегори. Ако е нужно разбърквайте. Имайте предвид, че дори и да не изглеждат готови, когато изстине гранола все пак ще бъде хрупкава.

След изпичането се добавят сушените плодове. Гранолата може да съхранявате в плътно затворени буркани седмица, дори две.

Еднакво вкусно е с прясно и с кисело мляко.

 

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net