Ягодово сладко с черен пипер

19-06-2021

Ягодите са прекрасен пролетен плод. С удоволствие вкусваме от опияняващия им аромат и им се наслаждаваме свежи, току що набрани и изстудени.

Освен любимия вкус, те са много полезен продукт - ниско калорични и подходящи за диети.  Имат си и лоша страна, обаче - не са много трайни.

В търсене на най-подходящия начин да оползотворим изостаналите в хладилника ягоди, попаднахме на тази прелюбопитна рецепта за пикантно ягодово сладко, богато на вкусове благодарение на вложения прясно смлян черен пипер. Това чатни е подходящо за сервиране с десерти и със сирена.

По съвет на автора от www.delishsis.com, ние го опитахме върху ванилов сладолед, а също така и със запечено сирене „Бри”, поднесено върху препечен хляб. Подходящо е да се сервира и с прясно козе сирене или рикота.

Необходими продукти:

1 килограм ягоди – почистени и нарязани на половинки
1/3 ч.ч захар
3 с.л. прясно изцеден лимонов сок
1 с.л. прясно смлян черен пипер

Приготовление:

Смесете всички продукти в подходящ тиган. Гответе на средна степен на котлона, докато заври. Междувременно разбърквайте.

Намалете силата на огъня и гответе още 15 минути или докато се сгъсти сладкото.

Поднесете чатнито спрямо предпочитанията ви. Бихте могли също така, да го 'запечатате' с стерилизирани буркани и дори да подарите на приятели - любители на ягодите.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net