Старт на цветовото хармонизиране на дома!

30-04-2013

С идването на пролетта, ни се иска да пренесем свежите цветове у дома, за да се енергизираме и заредим с добро настроение. Внимавайте обаче с какви цветове декорирате дома си! Може да постигнете обратен ефект!

Всеки цвят влияе различно на настроението ни и внася различна емоция в дома ни, ни учи древното китайско изкуство за хармонизиране на енергиите у дома фън шуй. 

Червеното, например, носи радост, щастие и силно сексуално желание. Оранжевото пък ни насърчава да говорим и споделяме.

Ако искате да се почувствате комфортно в дома си и да сте в хармония със заобикалящите ви предмети, може да се съобразите с принципите на фън шуй и да декорирате дома си в правилните цветове.

 

Спалня

Предпочитаните цветове за спалнята са приглушени.  Не се препоръчват ярки и тъмни нюанси.

Най-добре декорирайте в земни, пастелни тонове.

Спалнята е място, което човек трябва да бъде спокоен и да почива. Твърде ярките цветове са прекалено активни, а твърде тъмните действат депресиращо. Това важи и за детската стая.

 

Баня

Най-подходящите цветове за банята са земните -бели или пастелни тонове. Не се препоръчват много често срещаното в баните синьо, черно, сиво, тъмнокафяво или зелено.

В банята има изобилие от вода и огледала. Затова добавянето на още водни цветове (например синьо и зелено) ще доведе до дебалансиране на енергията.

 

Кухня

Ето това е помещението, където е препоръчително да заложите на ярките тонове. Сред тях обаче не се включват червено, черно, синьо, зелено или тъмнокафяво.

 

Офис

Най-добрите цветове за офиса са ярките, тъй като те предполагат активност. Подходящи са и белите и кремавите тонове. Не се препоръчват тъмните цветове, както и синьо и зелено.

Източник: http://profit.bg

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net