Да привлечем добрата енергия чрез плодовете

24-02-2019

Според Фън Шуй плодовете могат да привлекат добрата енергия в дома ни. Естествено не е възможно винаги да имаме пресни плодове, затова е хубаво да поставим картини или снимки с изображения на плодове, както кристали, които ги символизират. Ето каква енергия носят различните плодове:

Праскова

Прасковата се споменава в много древни китайски легенди свързани с безсмъртието на боговете. Поради тази причина във Фън Шуй пози плод е известен като „плод на небето”. Прасковата се свързва и с богатството, здравето, изобилието и дълголетието. Също така покровителства любовта и брака.

Нар

Този сочен плод съдържа множество зрънца и символизира плодовитостта. Консултантите по Фън Шуй в Китай съветват младите семейства да поставят изображения нар в домовете си, за да привлекат късмета и да имат здраво потомство.

Грозде

Гроздето е символ на изобилието. То привлича материалните блага и има силата да превърне лошия късмет в добър.

Ябълка

Ябълкасе свързва с мира, доброто здраве и хармонията на дома. Интересен факт е, че на китайски език думата 'ябълка' звучи като думата 'мир'.

Ананас

Ананасът е традиционен Фън Шуй символ на богатство, късмет и просперитет.

Портокал

Популярността на портокалите в традиционните Фън Шуй се обяснява с освежаващата миризма, както и с янг вибрацията на оранжевия цвят. За привличане на просперитета и късмета се препоръчва поставянето на 9 портокала във всекидневната или кухнята. Смята се, че цитрусовите плодове (портокали, мандарини и лимони) могат да предотвратят лошия късмет.

 

 

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net