Уютна домашна напитка

12-12-2021

В смразяващата и ветровита неделя няма по-добра алтернатива на уютния следобед у дома. В приятна компания и със сгряваща напитка насладата от зимните дни ще бъде пълна.

Този специален и празничен горещ шоколад изисква задушевни разговори, коледно дръвче и искрящи светлинки. Възползвайте се от тази идея, за да зарадвате гостите си в коледните дни.

За да си доставите такава наслада пригответе си чаени лъжички (дървени, пластмасови, метални), разтопен на водна баня шоколад (според предпочитанията ви), различни видове ядки, сушени плодове, захарни пръчици, портокалови корички, канела, ром, сметана и всичко каквото ви се прииска да сложите в чашата си с горещ шоколад.

Шоколадовите лъжички са лесни за направа. Разтопения на водна баня шоколад трябва да се охлади леко (за около 5 минути), след което в него се потапят лъжичките.

Поставете шоколадовите лъжички върху хартия за печене и поръсете отгоре с ядки, портокалови корички или друго каквото е по вкуса ви. Оставете ги за около един час на студено, за да стегнат.

Загрейте прясно мляко на котлона, добавете любимите си аромати (канела, ром, ванилия) и поднесете с шоколадовите лъжички.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net