Детски панаир пред Народния театър

01-06-2015

В Деня на детето Детски панаир в София е подготвил над 50 развлекателно-образователни инициативи за своите гости.

Работилниците ще се проведат от 10.00 до 18.00 часа, на територията на Градската градина пред Народния театър „Иван Вазов” и в близките музеи и галерии. Ще има занимания по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти, грънчарство. Както и редица спортни активности – танци, йога, тенис, футбол, шах.

Посетителите ще бъдат въвлечени в света на науката – математика, физика и химия с ателието „Цирк на науката”. Организаторите са приготвили и атрактивна програма за сцената – музикални и театрални спектакли, танци и игри за най-малките. По традиция ще бъде показана и истинска пожарна кола, на която малчуганите ще могат да се качат и да усетят вълнението, като влязат в ролята на истински пожарникари.

Организаторите са планирали архитектурна разходка с ретро трамвай из центъра на града с цел да запознаят децата с най-знаковите сгради на София и техните специфики.

Със специално разработени игри ще посрещнат децата Национален археологически институт с музей (НАИМ), Национален природонаучен музей, Университетската ботаническа градина, Етнографски музей и Софийска градска художествена галерия.

Панаирът се провежда пред Народен театър „Иван Вазов”, организиран от Фондация „Изиарт” и Столична община, а всички инициативи в програмата са с вход свободен.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net