Коледна декорация за дома: Снежният човек

10-12-2014

Декември неизбежно се заричаме да „направим” празничните дни уникални, интимни и незабравими. И „направим” е точната дума, защото как по-добре да постигнем усещането за споделеност и емоционална близост, освен да изработим със собствените си ръце украсата на дома, храната която слагаме на масата, дори подаръците за близките ни хора.

Затова в поредица от публикации ще споделим няколко лесни и ефектни декорации за дома и празничната маса, които освен всичко друго може да направите с материали, намиращи се във всеки дом.

Прекрасно е творческите занимания да споделите със семейството и да прекарате почивните дни около сътворяването на уникални играчки за елхата, коледни сладки и декорация за масата. Но може да направите това и сами и да изненадате гостите си.

Снежният човек

За да направите подобна декорация за маса използвайте: крушка. полимерна глина (или обикновена глина), лепило C-200, брокати, клонки, темперни бои, парче плат или панделки, четки, флумастери (опционално).

Поставката за снежния човек изработете от глина, която ще изпечете във фурната. Широката част на крушката трябва да стои стабилно върху глиненото легло (както е показано на снимката).

Релефите може да направите като смесите малко лепило с накъсана на ситно хартия. „Тестото” което се получава става за моделиране и за залепване. С него закрепете отделните елементи, а след това го „разрошете” с остър и тънък предмет. Сложете по малко от тази паста и на местата предназначени за ръце и там се забождат клонки.

Допълнителните елементи като нос и копчета изработете от глина.

Оставете всичко да изсъхне, след което оцветете и наръсете с брокат местата които имитират сняг. Залепете носа, копчетата и шала на снежния човек. Очите и устата изрисувайте с флумастери.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net