Градинарство може да влезе в училище и да приучава на здравословен живот

08-04-2016


От четиригодишна възраст децата трябва да бъдат учени на градинарство като част от опита да се пребори наднорменото тегло сред подрастващите.

Зад тази идея застанаха делегатите от Асоциацията на учителите и преподавателите по време на тяхната годишна среща в Ливърпул, които поискаха градинарството да влезе в учебната програма на децата в началното училище, пише британският в. „Индипендънт“.

Предложението на учителската асоциация призовава правителството „да вкара градинарството в учебната програма на началните училища, за да се образоват учениците за необходимостта от здравословното хранене и ползите и радостите от отглеждането на такива храни, които също така могат да помогнат в борбата с наднорменото тегло“.

„Дайте на дете морков и ще го нахраните за едно ядене. Научете дете на градинарство и може да се храни до края на живота си“, коментира в свое изказване председателят на училищните директори.

Според учителите също така градинарството може да развие и любов към готвенето. „Децата се учат на това колко е важно да готвят нещата правилно, а не просто да варят зелето до безкрайност“, коментира една от учителките на конференцията Наташа Брадли. Друг неин колега – Андрю Брадли посочи също, че със създаването на подобни часове в училище децата ще могат да наблюдават целия процес от посяването до чинията.

Източник: БГНЕС

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net