Соята безценна в борбата с бръчките

25-04-2013

Растителен хормон в соята, увеличава производството на колаген в организма и възвръща еластичността накожата.

Генистеинът е естественрастителен хормон в соята. Той дава на кожата еластичността и блясъка, които се губят с течение на годините, в следствие загубата на колаген. При клинични тестове 53% от участващите жени имат по-гладка кожа само в рамките на един месец.

Веществото е особено ефикасено при жени в менопауза, тъй като през този период нивата на естроген в организма падат драстично и това също ускорява изчерпването на колаген и еластин вкожата.

Молекулата на генистеина е подобна на тази на естрогена и може да име ефект подобен на хормонално заместващата терапия, но без неприятните странични ефекти.

Горещите вълни, характерни за менопаузата, се повлияват благоприятно от соята. Изофлавонът - биологичноактивно съединение в соята, спадащ към групата на растителните естрогени, намалява честотата и тежестта на т.н горещи вълни. 

Предишни изследвания доказаха, че генестеинът намалява опасността както от рак на гърдата, така и от рак на простатата, като спира ензим, който включва раковите гени. Той също пречи на ангиогенезата - растеж на нови кръвоносни съдове, които хранят туморите. Помагаи срещу сърдечносъдови болести, като намалява натрупването на плака в артериите.

Това безценно за жените веществовече е включено в козметичен продукт, серум произвеждан от швейцарска козметична копания, който ще бъде пуснат за продажба онлайн в края на месеца. Методътизглежда толкова успешен, че започват да го наричат фейслифтинг в бутилка.

Източник: http://zdrave.org

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net