Ето най-добрите напитки за утоляване на жаждата в жегите според експертите

04-07-2023

Вицепрезидентът на Съюза на производителите на безалкохолни напитки и минерални води Людмила Хомич изброи напитките, които най-добре утоляват жаждата в жегата.

Списъкът включва зеленчукови и плодови сокове, които според нея съдържат комплекс от хранителни вещества и са в състояние да поддържат силен организма.

През деня специалистът посъветва да се пият трапезни минерални води. 

Лятната ни диета задължително трябва да включва плодове с калий

'Минералните води са богати на неорганични соли - натрий, калий, калций, магнезий. Консумацията им, според проучвания, не само поддържа баланса на солта в топлината, но има и благоприятен ефект върху метаболизма, състоянието на бъбреците и костната плътност', каза тя в коментар за 'Российская газета'.

Изотоничните напитки ще помогнат за запълване на загубата на соли в горещо време, припомни Хомич. Тя отбеляза, че производителите често добавят към тях функционални компоненти, които повишават издръжливостта и производителността.

Как да задържим летния тен възможно най-дълго

Експертът също така препоръча да носим със себе си бутилка вода през лятото. Минималният дневен прием на течности трябва да варира от 2 до 3 литра, заключи тя. 

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net