Пийте бира за дълголетие

25-02-2020

Пивото често има лоша репутация като виновник за бирени шкембета и проблеми с черния дроб. Ново нидерландско изследване, свързващо всекидневната консумация на малки количества бира с дълголетие, със сигурност ще зарадва поклонниците й, пише в. 'Дейли стар'.

Авторите на проучването от университета на Маастрихт са установили, че за мъжете, които пият по халба бира на ден, шансът да доживеят до 90-годишна възраст е с 81 процента по-голям, отколкото за въздържателите.

Пиенето ни помага да говорим по-добре чужди езици

Изследователите са установили също, че за почитателките на пивото вероятността да посрещнат деветото си десетилетие е с една трета по-голяма.

За целите на проучването са били анализирани алкохолните привички на 5500 души, наблюдавани в продължение на две десетилетия.
Специалистите са открили, че умереното количество алкохол е полезно за сърцето.

Най - здравословните напитки за мъжете са...

'Въпреки установената позитивна връзка между консумацията на бира и дълголетието при мъжете и жените, резултатите не бива да се тълкуват като покана хората да се втурнат навън и да започнат да се наливат', предупреждават авторите, припомняйки вредата от прекомерното количество алкохол.
Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2020 Tvoia.Net