Чаша вино на ден държи доктора далеч

22-12-2013

Тази новина неминуемо смекчава вината ви, когато си позволите малко повече алкохол в коледния ден.

Ново проучване показва, че алкохолът подпомага имунната система и засилва ефекта от ваксините. Ако на вечеря пийвате по чашка, това гарантирано ще подобри кръвообращението и сърдечносъдовата ви система.

Според изследването алкохолът засилва имунитета и помага на тялото да се пребори по-бързо с инфекциите.

Специалистите от Калифорнийския университет твърдят, че това проучване ще помогне на хората да разберат по-добре работата на човешката имунна система. „Открай време е известно, че алкохолът в умерени количества се асоциира с по-ниски нива на смъртност, нашето проучване просто доказва това”, споделя един от изследователите.

За да проучат влиянието на алкохола върху имунната система, специалистите дали на 12 маймуни макак резус да пият алкохол по собствено желание. При животните, консумирали по-голямо количество от останалите, ефектът от рутинната ваксина бил видимо по-добър. Въпреки положителната оценка, която учените поставят на алкохола, те съветват да не прекаляваме. „Ако сте били пристрастени към алкохола или имате алкохолици в семейството, не ви съветваме да подобрявате имунната си система с пиене”, съветват специалисти. Но пък за всички останали чаша вино към вечерята винаги е добре дошла.

Източник: БГНЕС

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net