Лекар предписа бисквити с канабис на четиригодишно дете

30-01-2019

Лекар от Калифорния се бори за лиценза си, след като предписал бисквити с канабис за четиригодишно момче.

Д-р Уилям Ейделман, лекар по естествена медицина, казва че малки дози марихуана ще помогнат да се контролират избухванията на детето.

Лекарят погрешно диагностицира детето с биполярно разстройство и разстройство на дефицита на внимание.

Медицинският съвет на Калифорния постановява отмяна лиценза на лекаря, но той подава жалба.

Бордът не се опитва да отнеме лиценза, защото лекарят е предписал канабис на дете, което е законно за медицински цели в щата Калифорния. Д-р Ейделман е разследван поради „небрежност в грижите и лечението“ – не се е консултирал с психиатър и не е осъществил комуникация с училището на детето.

'Положителният ефект'

Бащата на момчето се е консултирал с д-р Ейделман през септември 2012 г., защото синът му се е държал зле в училище.

Лекарят препоръча малки количества от лекарството, това се разкрива, когато медицинската сестра в училището е помолена да дава бисквити с канабис на детето на обяд.

Бащата на момчето, като дете, също е диагностициран с биполярно разстройство и разстройство на дефицита на внимание и има отрицателен опит с предписаните му по това време лекарства, споделя, че се е чувствал като „човешко морско свинче“.

Той започва да употребява марихуана на по-късен етап от живота си и казва, че канабисът е помогнал 'да го успокои' и промени поведението си към съпругата му, към която преди е 'проявявал гняв'.

По-големият син на бащата, който страда от биполярно разстройство и разстройство на дефицита на внимание, също е лекуван с марихуана.

Бащата споделя, че марихуаната е имала 'положителен ефект' и върху двете му деца.

Д-р Ейделман обжалва решението от 4 януари и заявява, че ще продължи да практикува. Адвокатите му заявиха, че отмяната на лиценза му временно е спряна до следващото изслушване в съда.

Лекарствената употреба на канабис е законна в Калифорния от 1996 г. и д-р Ейделман споделя, че е препоръчал лекарството на хиляди пациенти.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net