Брюкселското зеле помага при зачеване

06-12-2013

Много хора потръпват при мисълта за брюкселско зеле, но ново изследване установи, че то помага на двойките, които опитват да заченат бебе.

Според изследването 9% от зачеванията стават по Коледа, поради което декември е най-плодовитият месец в годината. Причината за това се корени отчасти в партитата и празничните запивки. Но според диетолога Неема Савидс повишената консумация на брюкселско зеле също играе определена роля.

„Вярвате или не, това зелено микро зеле е супер храна за правене на бебета. Първо, то е богато на фолиева киселина, което е от съществено значение за увеличаване на плодовитостта както при мъжете, така и при жените. Богатото на витамини брюкселско зеле увеличава и нивата на спермата и помага за снабдяване на матката с правилните хранителни съставки, увеличавайки шансовете за оцеляване на спермата”, каза още диетоложката.

„Друго предимство е, че богатата на фолиеви киселини храна помага за намаляване на риска от аборти и проблеми при раждането”, допълни тя. Брюкселското зеле съдържа и фитонутриент, наречен di-indolylmethane, който помага на жените да балансират нивата на хормона естроген. Преди време беше доказано, че зеленчукът намалява и нивата на холестерола и има противовъзпалителни свойства.

Източник: БГНЕС

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net