Опасностите от прекаления сън

09-05-2019

 Всички знаем, че недоспиването е вредно за здравето и ни създава редица проблеми като постоянна умора, липса на концентрация, раздразнителност и избухливост.

Оказва се обаче, че и прекалено много сън също може да има неблагоприятно влияние върху организма. Британското издание публикува списък с потенциалните вреди, които би могло да ни нанесе прекомерното спане.

1. Многото сън пречи на паметта

Според учени от Американската гериатрична асоциация хората, които спят повече са ментално две години по-възрастни от тези, които получават точно необходимата им доза сън.

2. Увеличава се вероятността да получим инфаркт

Хората, които спят по-дълго имат 46% по-голям шанс да получат сърдечен удар от останалите.

         5 причини да пиете сутрин вода с грейпфрут

3. Води до депресии

Поспаливите хора са далеч по-склонни към депресии, показват данни на Центровете за контрол на заболяванията на САЩ. Успиването често пъти може да доведе до отпадналост и умора, които могат да доведат до депресия.

4. Диабетът също се влияе от съня ни

Хората, които спят повече от 8 часа на ден имат по-дълги периоди, в които не са активни, което води до повишени нива на глюкоза и възможност за развиване на диабет.

      5-те храни, които ще подобрят функциите на организма ви

5. Предизвиква мигрена

Един от често срещаните проблеми на съвремието – главоболието и мигрената също зависят от съня, но не както сте предполагали. Поспаливите имат повече проблеми с главоболието от останалите хора.

Същото важи и за спането през деня в необичаен час, което може да доведе до притеснение, мъчително безпокойство и загуба на апетит

Колко обаче е правилното време за сън?

Според лекарите това е между 7 и 8 часа като по-малко от 6 и повече от 9 са опасни за здравето.

viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net