Плодове и зеленчуци за бели зъбки

06-05-2013


Отново ще се доверим на природата, за да изглеждаме красиви. Може резултатът да не е като след процедура при зъболекар, но със сигурност ще забележите разлика. И най-важното, ще стане без да отделяте допълнителни средства, време и грижи.

Предлагаме ви няколко изпитани природни метода за избелване на зъбите, но с тях също трябва да се процедира внимателно и без да се прекалява. Най-добре е да се консултирате със зъболекар, преди да използвате каквото и да било, дори и да не е специализирана козметика, а дарове на природата.

Ябълки, целина и моркови

Ябълките са популярен метод за справяне с петната по зъбите. Може би вече знаете, че отхапването от цяла ябълка премахва петната от зъбите, но пък ние ще ви припомним. Един от най-лесните начини да намалим петната по зъбите си е да хапваме една ябълка след всяко хранене.

Други хрупкави плодове и зеленчуци също биха свършили добра работа. Но това важи с особена сила за ябълката, целината и морковите, които действат и като естествени обезцветители и антибактериално, заради високото съдържание на витамин С. 

Консумацията им повишава слюноотделянето, а това прави зъбите да изглеждат по-блестящи. Може би звучи невероятно, но това е обяснението на учените.

Цитросови плодове

Лимоните, портокалите и ананаса имат същите качества като по-горната категория. Затова заложете на плодовете!

Хапвайте повече свежи храни, богати на витамин С за да имате здрави зъби и красива усмивка.

Ягоди

Ягодите могат да бъдат доста полезни, става ли въпрос за избелване на зъбите. Те успешно изсветлят петната от кафе и вино.
Смачкайте малко ягоди и ги втрийте леко с четка за зъби. След това изплакнете устата си. Но трябва да го правите много леко и внимателно, за да не нараните зъбите и венците си.







viber



Tvoia.net - Всичко за теб и твоето семейство.

© 2024 Tvoia.Net